Wat is SEO ?

De afkorting S.E.O staat voor Search Engine optimization, in het Nederlands noemen wij dit ook wel Zoekmachineoptimalisatie.

Het is het proces van activiteiten met als doel om webpagina(‘s), bij bepaalde zoekwoorden, hoger in de rangschikking te laten scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo.

Waarom zou je hoger in de zoekmachine resultaten willen staan?

  • Uit onderzoek blijkt het percentage dat naar uw site doorklikt sterk afhangt van de positie.

Het aantal bezoekers hangt sterk af van uw google positie

  • Bovendien verblijven bezoekers langer op uw website en realiseren relatief meer doelresultaten dan bv betaalde (bv Adwords) bezoekers.

De conclusie is dat dit relevante bezoekers zijn, exact in uw gewenste en beoogde doelgroep.

SEO en hoger scoren in Google

Het indexeren van webpagina’s en rangschikken op bepaalde zoekwoorden is wat Google doet. Maar welke criteria gebruikt Google hiervoor? Exact weet alleen Google dat. Google geeft haar geheimen op dit gebied maar beperkt prijs. Er zijn drie belangrijke gebieden waar Google naar kijkt, techniek, inhoud en populariteit :

  • Een duidelijke opbouw en juiste techniek van de website kan Google dit beter, sneller en gestructureerd doen.
  • Meer en betere inhoud (content) en hiĆ«rarchische opbouw van de webpagina’s
  • Populariteit. Dit wordt bepaald door het aantal relevante links vanaf andere sites naar uw site.

Elk gebied heeft weer specifieke punten. Het proces van verbeteren van deze punten wordt S.E.O. genoemd.

S.E.O. investering voor uw site

Met een S.E.O investering voor uw site heeft op langere termijn meer resultaat voor uw geld, de zg. Return On Investment is vaak hoger dan b.v. adverteren. Dit komt doordat de periode waarop u profiteert langer is dan een kortstondige advertentie campagne.

S.E.O. door Imarcon

Imarcon maakt voor uw site een uitgebreide S.E.O. scan. Een overzichtelijke en duidelijk leesbare rapport met daarin alle belangrijke hierboven genoemde aspecten. In het rapport worden aanbevelingen gegeven waarop u uw website op het gebeid van S.E.O. kan verbeteren.

Mocht u vervolgens in het S.E.O. genoemde verbeteringen door Imarcon willen laten doorvoeren dan zullen de kosten voor het rapport afhankelijk van de bestede uren niet in rekening worden gebracht.

Bookmarks